tirsdag 25. november 2008

105.*


Salme 105
Sangeren byder Israel å love og prise Herren for alt det han har gjort imot det, 1-6. Han har alltid kommet den pakt i hu han gjorde med de hellige fedre, 7-12, opholdt disse under alle farer, 13-15, under sin nådige førelse latt Jakob og hans slekt dra til Egypten, 16-23, ført folket ut derfra efter mange under, 24-38, ledsaget det med mange undergjerninger gjennem ørkenen og ført det inn i Kana'an, 39-45.

Vers 17-19.
Tror vi at Guds ord har makt i dag? Han drøyer ofte, og prøver oss.

Det kan gi styrke om vi lar Ordet få rom i oss. For en gang skal det slå til, v. 19. Josef så ikkje det i lang tid. Men så kom løsningen.

Gud har oversikt, han har sin tid til alt. Han har makt på jorda, Ef. 3,20. Og ordet lever, 1Pet. 1,23. Det slår til i hans time.

1. Da Kristus kom – det var i tidens fylde. Gal. 4,4. Alt lå til rette i Romerriket da. Mange ting i Jesu liv var forutsagt – både fødsel, liv, død, oppstandelse. Og det skjedde – det slo til.

2. Frelse for syndere. Mange er sunket dypt ned i synd og det ser håpløst ut. Kan de bli berget?

Mange kan stå fram og vitne: Det skjedde slik Guds ord sa: Gud elsker syndere. Røveren på korset. Narkomane, fanger, forbrytere. Ordet slo til i rett tid.

3. Hjelp for troende. Det har ikkje alltid vært lett å være en kristen. Og mange kjemper i dag. Det er daglig anfektelse, noen blir fengslet og må lide martyrdøden. Men mange kan vitne: Vi fikk hjelp i trengselen. Wurmbrand; Madagaskar; Etiopia.

4. Vekkelse. Den kommer ofte når vi tenker at det ikkje kan skje. Vi kan aldri organisere eller preke fram en vekkelse. Men når noen arbeider i det skjulte, ber og lever i håpet til Gud, slår Ordet til.

5. Jesu gjenkomst. Folk har alltid spottet denne tanken, 2. Pet 3. De vil gjøre det enda mer mot endetiden. Gud har lovet at han kommer – det ordet vil slå til. Han vil utfri sitt folk og gi oss del i det evige riket. Hebr. 10. 37.


Ingen kommentarer: